Geslaagde opening Innolab Chemie

Chemische toepassingen in medicijnen, materialen, voeding, cosmetica, chemie, verf; kennis en innovatieve ideeën genoeg hier in het hoge noorden om een innovatielab voor starters in de chemie te openen. Ruim 50 belangrijke spelers uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek kwamen zaterdag 26 september 2015 bijeen op de Zernike Campus voor de opening van Innolab Chemie.

Sinds 26 september zijn startende ondernemers welkom in Innolab Chemie waar ze zowel bedrijfskundige ondersteuning als toegang tot laboratoria en apparatuur krijgen. Initiatiefnemers van Innolab Chemie zijn onder andere Syncom, Research & Valorization van de Rijksuniversiteit Groningen, Stichting Business Generator Groningen en Triade.

opening innolab chemie
Marnix Pool tijdens opening Innolab Chemie. Foto: Geert Job Sevink

‘We zien de laatste jaren steeds meer enthousiaste mensen en bedrijven die graag nieuwe plannen willen uitvoeren in de chemie, maar vaak ontbreekt het hen aan de middelen en connecties. Innolab Chemie stapt precies in dat gat hier in het Noorden’, zo opent Marnix Pool, manager van Innolab Chemie, de bijeenkomst. Gerard van Harten, boegbeeld van de Topsector Chemie hield vervolgens de eerste toespraak over het belang en de positie van chemie. Professor Ben Feringa, hoogleraar Organische Chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen, een van de initiatiefnemers van Innolab Chemie schetste het belang van een proeftuin voor chemische startups in het Noorden. Als laatste sprak gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen over de economische ontwikkelingen in Noord-Nederland en het belang van een innovatieve, energieke campus. Een zeer toepasselijke toost op de opening beklonk de officiële opening van deze nieuwe proeftuin in de chemie. Na de toespraken en toast werden de gasten rondgeleid door de faciliteiten van Innolab Chemie, onder andere door Marcel van der Sluis (Stichting Business Generator Groningen) en eigenaar Biofuran, een van de eerste huurders van Innolab Chemie. De opening werd afgesloten met een geanimeerde borrel.

opening innolab chemie proost
Opening Innolab Chemie met o.a. gedeputeerde Patrick Brouns (r). Foto: Geert Job Sevink