Over ons

Achtergrond

Diverse partners in de chemie op Zernike Campus misten een goede plek voor startups en productontwikkeling op kleine schaal. Op initiatief van prof. Ben Feringa van de Rijksuniversiteit Groningen zijn daarom in 2014 de eerste plannen ontstaan voor Innolab Chemie. De grondleggers van Innolab Chemie hebben vervolgens hun krachten gebundeld en onder leiding van Marnix Pool deze nieuwe chemische faciliteit ontwikkeld (open in 2015).

De grondleggers van Innolab Chemie Groningen zijn:

Missie Innolab Chemie

Innolab Chemie stimuleert, faciliteert en ondersteunt bedrijvigheid en initiatieven vanuit de Rijksuniversiteit Groningen richting ondernemerschap. Naast een fysieke locatie waar wordt voorzien in basisfaciliteiten, worden ook verschillende aspecten van business development ondersteund zoals onder andere: strategie, intellectueel eigendom, juridische aspecten, budgettering, administratie, financiën, financiering en risico analyses.

Innolab Chemie is een herkenbare en zichtbare incubator waar ideeën en IP op het gebied van BioBased Economie worden doorontwikkeld en voor gebruikers kan leiden tot:

  • gedegen business plannen die getoetst zijn op perspectief en haalbaarheid
  • starten van nieuwe bedrijvigheid
  • waarde vermeerdering IP

Huur en selectie

De minimale duur van een project in het Innolab Chemie is 3 maanden en de maximale duur van de huur betreft 3 jaar. Er wordt gestreefd naar een maximale synergie en complementariteit van de huurders, om tot een optimaal klimaat voor ondernemerschap te komen. Om bij Innolab een ruimte te kunnen huren, moet je een plan indienen. Er vindt dus een selectieprocedure plaats, waarbij gelet wordt op onderwerp, kwaliteit, niveau en ambitie. Wil je meer informatie over de kosten en mogelijkheden? Neem dan contact op!

 

Volg ons ook op LinkedIn!

follow-on-linkedin